Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szász Emese ötödik lett Rióban

A Zuglóban élő párbajtőrvívó újabb nagy lépést tett a riói olimpia felé. A Vasas világbajnoki és Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes sportolója az olimpiának is helyszínt adó Rió de Janeiróban rendezett Grand Prix-versenyen ötödik lett.

Szász Emese kipróbálhatta a riói klímát, a soron következő olimpiai kvalifikációs vívóversenyt ugyanis a jövő évi nyári játékok helyszínén, Rióban rendezték. A versenyen 165 vívó lépett pástra. Emese már a 64-es főtáblán egy világklasszissal, az észt Embrich-hel került szembe, akit nagy csatában egy találattal legyőzött.

A folytatásban előbb egy olasz, majd egy amerikai vívónál is jobbnak bizonyult, a négy közé jutásért azonban nem bírt az amerikai Hurley-val, akitől 15-13-as vereséget szenvedett. Ez azt jelentette, hogy az ötödik helyen fejezte be a versenyt.

Szász Emese ezzel az eredménnyel továbbra is vezeti a világranglistát, az olimpiai kvalifikációs rangsorban (ahol csak a kvalifikációs versenyek eredményei számítanak) pedig feljött a 13. helyre.

Női párbajtőrben rendeznek majd csapatversenyt is az olimpián, így a legfontosabb cél, hogy a magyar női párbajtőrcsapat kivívja az olimpiai szereplés jogát. Amennyiben ez nem sikerülne, akkor az egyéni eredmények alapján is ki lehet majd jutni Rióba. Erre jelen állás szerint a magyar vívók közül a legnagyobb esélye Szász Emesének van.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb