Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tervezi már a nyarat másfél év bezártság után? 

FERENCZ ZOLTÁN, raktáros

Kis utazások lesznek a nagy nyaralás helyett. Még egy hét sem fér bele, legfeljebb egy hétvége. Ebben az évben kimarad a külföldi út is, mert egyszerűen dolgozni kell. A párom munkahelyet váltott, és gyakorlatilag végig kell dolgoznia a nyarat. Ráadásul azt hallottam, hogy a magyar oltási igazolványt nem fogadják el. Viszont a papírt igen, úgyhogy nem nagyon tudunk mi ezen eligazodni. A barátom volt kint Horvátországban, ő mondta. A vírus felborította az életünket, már tavaly ki szerettünk volna menni külföldre, de akkor sem tudtunk. Az elmúlt évben viszont még „balatonoztunk” egy hetet. 

 

KÁLLAI ANDREA, pék

Remélem, el tudok menni nyaralni, mindegy hova, csak pihenni szeretnék végre. Külföldre biztos nem. Egyrészt ott a Szép Kártyám, muszáj elkölteni a pénzt róla. Másrészt nem szeretnék összeszedni valamit. Soha nem tudni, mi vár kint az emberre. De itt is elég nagy baj volt. Anyósom, apukám meghalt a járványban, öt nap különbséggel, úgyhogy nekem elég volt. Utána gyorsan mi is beolttattuk magunkat, nehogy anyukámnak hazavigyük a vírust. Különben nem engedtem volna, hogy beoltsanak. De nehogy miattam legyen baja anyukámnak, elmentünk az oltásra. 

 

KRUSPÉR BRIGITTA, egészségügyi dolgozó

Az idén nyáron végre az unokámmal lemegyünk a Balatonra. A párom taxizik, és nem ment a cégnek, én meg sokat dolgoztam, illetve dolgozom most is, mert magánklinikán vagyok nővér, úgyhogy éjjel-nappal bent vagyok. Nagyon sok járóbeteg jött hozzánk, mert nem jutottak el az államiba. Mi fullon voltunk. Sajnos azok, akik mondjuk krónikus betegek, kénytelenek voltak magánklinikára menni, mert nem fogadták őket az állami kórházban. Bizony sokat panaszkodtak is emiatt, elég nagy baj volt ez mindenkinek. Szóval vigyázzanak magukra! 

 

MOLNÁR VIKTOR, multis könyvelő

De még mennyire! Balatonra tervezem a nyarat. A színe, az illata, a közeg – a Balaton nekem mindig sokkal vonzóbb volt, mint a külföld. Földváron találtam egy windsurftábort, és oda megyek kipróbálni magam. Mint egy napközibe, beiratkoztam, és tanulni fogok. Hogy hobbi lesz-e belőle, még nem tudom. Azt hiszem, egyébként az egyetlen ember vagyok a világon, aki még örült is ennek a vírusnak, mert jó volt bezárkózni, egyedül lenni otthon. Volt időm kicsit átgondolni az egész életet. Szerencsére a környezetemben nem fertőződött meg senki, úgyhogy csak pozitívat tudok mondani az elmúlt másfél évről. Persze azt hiszem, szerencsés is vagyok. 

 

NÉMETH BERNADETT, körömlakk-dobozoló

Nem tervezem a nyarat, mert olyan oltást kaptam, amivel nem mehetünk sehova. (Egy asszony közbekiabál, hallva, miről beszélünk: már tegnap feloldották!) Nem, nem oldották fel! Talán jövőre megyünk valahova. Ahova ezzel az oltással utazhatnék, arra meg nincs pénzem. És amúgy is félek még a vírustól. A másik, hogy a ruhaboltokat bezárták, édesanyám nem tudott dolgozni. Akárcsak az öcsém, aki felszolgáló. Egyedül én tudtam dolgozni, szóval egy keresetből fenntartani sem tudjuk a családot, nemhogy utazni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb