Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tömegbaleset a kerékpárversenyen

A magyar sporttörténetben is ritka nagy tömegbukás történt az 1. Gran Gella Giro Kupa kerékpáros versenyen. Az első hírek szerint defekt vagy rossz pedál okozhatta a balesetet, amiben legalább ötvenen elestek és törték össze magukat illetve a kerékpárjukat.

A rajt után szinte rögtön az első körben, a Tótvázsony és Balatonszőlős közti 8%-os lejtmenetben a körülbelül 200 fős férfi és női elit, az U19-es és a Master férfi mezőny 70 km/h-ás sebességnél összeütközött, és elesett. A versenyt a Somogy Megyei Kerékpáros Szövetség szervezte.

A résztvevők között ott volt Lovassy Krisztián, a BVSC-Zugló olimpikon pályakerékpárosa is, aki kettős szerződésének köszönhetően országúti csapata színeiben (az Epronex-Bss Oil Team tagjaként) előbb a Hegyi Országos Bajnokságon állt rajthoz, ahol második lett, majd innen ruccant át az 1. Gran Gella Giro Kupára. A közösségi oldalakon fellelhető beszámolók szerint a balesetet egy defekt vagy egy padkára leérő pedál okozhatta. Mindenesetre az első eleső kerékpáros hatalmas tömegszerencsétlenséget okozott.

– Sok versenyen láttam már bukást, de hasonlót még nem éltem át. Az erdő úgy nézett ki, mint egy horrorfilm. Vér mindenhol, törött bringák, törött sisakok és szemüvegek tömkelege. Nem tudom, hányan lehettünk, de ötvenen biztos, elestünk – mondta Lovassy Krisztián, akit kettős ujjtöréssel, horzsolásokkal, zúzódásokkal és agyrázkódás gyanújával az Uzsoki kórházban ápolnak. Krisztiánnak a sérülései miatt kétségessé vált a részvétele a július közepén rendezendő Pálya Országos Bajnokságon is.

A sérülteket mentőkkel és mentőhelikopterekkel kellett kórházakba szállítani. A balesetet szenvedett versenyzők többsége orvosi ellátásra szorult.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb