Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tornaparádé

A fiúk után a lányok is kitettek magukért a törökországi Mersinben rendezett tornász Európa-bajnokságon. A junior és a felnőtt csapatunk is érmet tudott szerezni.

A Balázs Kira, Béke Flóra, Mayer Gréta, Peresztegi Nóra, Szmirnov Anna összeállítású junior csapat és a Bácskay Csenge, Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Székely Zója alkotta felnőtt válogatott egyaránt bronzérmes lett. A két csapatban öt zuglói tornászlány szerepelt. Balázs Kira a KSI-t, Béke Flóra, Peresztegi Nóra, Bácskay Csenge és Székely Zója pedig a Postás SE-t is képviselte a Mersin-i Eb-n. A lányok az összetett versenyben és a szerenkénti döntőkben is remekeltek, Balázs Kira például az egyéni összetettben a hetedik, ugrásban a nyolcadik helyen végzett. A felnőttek versenyében is több magyar tornász mutathatta be a gyakorlatát a szerenkénti döntőkben. A zuglói különítmény itt is derekasan helyt állt, Székely Zója felemás korláton ezüstérmes (a legyőzője is magyar volt Kovács Zsófia személyében), talajon pedig a hetedik lett, míg Bácskay Csenge ugrásban a negyedik helyen végzett.

Ezzel a férfi és a női felnőtt és junior Európa-bajnokság véget ért Mersin-ben, ahol a magyarok összesen három arany-, három ezüst- és hat bronzérmet szereztek. Ez a magyar tornasport történetében is sporttörténeti siker.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb