Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Országos karácsonyi vívóbajnokság zuglói sikerekkel

Sokáig bizonytalan volt, meg tudják-e rendezni a vívók hagyományos karácsonyi bajnokságát. Pusztai Liza, Mohamed Aida, Szűcs Luca, Szász-Kovács Emese, Tóth Jázmin – kerületünk sportolói „hagyományosan”  jeleskedtek.

Hosszas hezitálást követően idén is megrendezték a vívók országos bajnokságát, amelyre hagyományosan a karácsony előtti utolsó hétvégén került sor. Viszont ezúttal a hagyományoktól eltérően a vívók nagycsaládja három, kisebb családra szakadt, mert a korona-vírusjárvány miatt biztonsági okokból három különböző helyszínen, a BOK Sportcsarnokban (párbajtőr), a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban (tőr) és az UTE vívótermében (kard) rendezték a selejtezőket.

Ezt követően a harmadolódott mezőny már teljes egészében a BOK Csarnokba költözött. Idén alig rendeztek versenyt a vívók számára, így az országos bajnokság jelentősége nagyon felértékelődött. A verseny mezőnye nagyon erős volt, olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok sora lépett pástra. És ebben a mezőnyben a zuglói vívók is remekül helyt álltak. A legnagyobb siker a mindössze 19 esztendős Pusztai Liza nevéhez fűződik. A BVSC-Zugló ifjúsági olimpiai bajnok, kadet és junior világbajnoka a felnőttek között is aranyérmes tudott lenni. A döntőt ráadásul klubtársával, a 17 esztendős Szűcs Lucával vívta, így ez a szám zuglói házidöntőt hozott. Lizáék másnap a csapatversenyben is döntőbe jutottak, ám ott vereséget szenvedtek a Honvédtól, így másodikak lettek.

A női tőrözők mezőnyében a 43 esztendős kétgyermekes zuglói anyuka, Mohamed Aida ismét remekelt, és végül az egyéni versenyben a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Aida az UTE csapatával csapatban is pástra léphetett az aranyéremért, ám ezúttal a Törekvés jobbnak bizonyult náluk. Női párbajtőrvívók versenyében Zugló Díszpolgára, Szász-Kovács Emese egészen a döntőig remekelt, ott azonban vereséget szenvedett tatai ellenfelétől. Ebben a versenyben meglepetésre a BVSC-s Tóth Jázmin szerezte meg a bronzérmet. Jázminék másnap a csapatversenyben is remekeltek, ám a döntőben ők sem bírtak a tataiakkal, így ezüstérmesek lettek. Szász-Kovács Emese csapata, a Vasas pedig bronzérmes lett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb