Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Történelmi taekwondo siker

A magyar lányok két arany- és egy bronzérmet szereztek a Daugavpilsben rendezett junior taekwondo Európa-bajnokságon. A csapat a sportág történetében először a csapatversenyben is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Sporttörténelmet írtak a magyar sportolók a lettországi Daugavpilsben rendezett junior taekwondo Európa-bajnokságon. A két arany- és egy bronzéremnek köszönhetően az országok rangsorában, a lányok versenyében harmadik helyen végeztek. Ilyenre pedig eddig még nem volt példa.

A történelmi sikerből a zuglói sportolók is kivették a részüket. Az MTK Taekwondo Szakosztálya a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermében működik, ahonnan olyan kiválóságok kerülnek ki, mint a mostani Európa-bajnokságon aranyérmes Patakfalvy Luca, illetve a bronzérmet szerző Nagy Nikolett.

Patakfalvy Luca meggyőző fölénnyel nyerte a 46 kg-os súlycsoportot. A legszorosabb mérkőzését a négy közé jutásért vívta lett ellenfelével szemben. Fölényére jellemző, hogy az elődöntőt és a döntőt is idő előtt fejezte be. A sportág szabályai szerint erre 12 pontos különbségnél van lehetőség.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb