Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újabb két zuglói olimpikon

Takács Orsolya mellett Illés Anna is a női vízilabda-válogatottal utazhat a riói olimpiára.

Benedek Tiborral ellentétben a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila ameddig csak lehetett, húzta a riói csapat kijelölését. Tette ezt azért, mert nem titkoltan nem tudott dönteni, hogy a 18 fős keretből melyik öt játékost hagyja ki. Az olimpiára ugyanis csak 13 fős kereteket lehet nevezni. Bíró Attila 18 játékossal vágott neki a háromhetes amerikai túrának, melyen az Európa-bajnok magyar csapat többször is megmérkőzött a házigazda válogatottjával. A szakember a döntését végül a hazai rendezésű BENU-kupa utánra halasztotta, melyen a magyar csapat Spanyolország, Ausztrália és Olaszország mögött az utolsó, negyedik helyen végzett.

Bíró Attila ezt követően mondta ki a végső verdiktet, a riói olimpián a belgrádi Európa-bajnokságon aranyérmes 13 fős keret képviseli majd a magyar színeket. Ez pedig azt jelenti, hogy újabb két olimpikonnal gazdagodott kerületünk. A keret egyik tagja ugyanis a BVSC-Zugló játékosa, a világ- és Európa-bajnoki címmel is rendelkező Takács Orsolya, aki négy éve Londonban is tagja volt már a negyedik helyen végzett csapatnak. Orsinak a riói olimpia immár a harmadik ötkarikás fellépése lesz. A másik kerettagunk, a szintén BVSC-s Illés Anna viszont Rióban debütál majd.

Az olimpiai női vízilabdakeret: Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Gangl Edina, Garda Krisztina, Illés Anna, Kasó Orsolya, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szűcs Gabriella, Takács Orsolya és Tóth Ildikó. A keretben több ismerős név is akad: négy éve Londonban még Tóth Ildikó, Csabai Dóra és Kisteleki Hanna képviselték a kerületet.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb