Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Varga Zoltánra emlékeztek

A neves labdarúgóra a róla elnevezett zuglói pályán egy ünnepséggel és egy utánpótlás labdarúgó-tornával emlékeztek március 24-én.

Hat évvel ezelőtt, 2010. április 9-én hunyt el Varga Zoltán, a XX. század egyik legjobb magyar labdarúgója, a Ferencváros és számos ismert nyugat-európai klub játékosa. A Kövér Lajos utcai pályát 2013-ban nevezték el róla, és így gyűltek össze csütörtökön az egykori csapattársak, a zuglói önkormányzat, a Ferencváros, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Fradi Baráti Körének képviselői, hogy megemlékezzenek sportolóról.

Az idei évben az ünnepséget – melynek keretében Karácsony Gergely zuglói polgármester és Rozgonyi Zoltán alpolgármester megkoszorúzták Varga Zoltán emléktábláját – egy utánpótlás labdarúgó torna követte. Ezen hét egyesület – a Ferencváros, a Vasas Kubala Akadémia, az Ikarus BSE, a BVSC-Zugló, az MTK, a KISE és a Grund 1986 FC – nyolc U13-as csapata vett részt.

Az első ízben kiírt Varga Zoltán Vándorserleget az MTK csapata vihette haza. A nyertesek és a helyezettek a kupát és az érmeket neves labdarúgóktól, dr. Fenyvesi Máté 76-szoros, Dunai II Antal 31-szeres, dr. Géczi István 23-szoros és Hajnal Tamás 59-szeres válogatottaktól vehették át.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb