Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Végső búcsút vettek Törőcsiktől

Augusztus 8-án, 14 órakor kísérték utolsó útjára Törőcsik András 45-szörös válogatott labdarúgót a Megyeri úti temetőben. Az egykori kiváló labdarúgó búcsúztatásán több mint ezren vettek részt.

Noha zuglóiak vagyunk, egy percig nem volt kérdés, hol legyen a szertartás: csakis Újpesten lehet – mondta még korábban a labdarúgó nővére, Éva. A kiváló zuglói focista ugyanis az Újpesti Dózsa színeiben lett háromszoros magyar bajnok és háromszoros kupagyőztes labdarúgó, és ugyancsak a liláknál eltöltött időszakához kötődik, hogy 45-ször, köztük két világbajnokságon is pályára léphetett a magyar válogatottban, hogy meghívást kapott a világválogatottba, s, hogy többször szerepelt a France Football Aranylabda-szavazásán, amelyen egy alkalommal az előkelő kilencedik helyen végzett.

A szurkolók leginkább kiismerhetetlen cseleiért, virtuóz játékáért tisztelték őt, és a lelátókon nagyon hamar elterjedt a „Táncolj, Törő!” rigmus.

Az augusztus 8-i búcsúztatóra is rengetegen látogattak ki, hogy végső búcsút vegyenek a legendás labdarúgótól.

Törő ravatala előtt ismert színészek, zenészek, olimpiai bajnok sportolók, illetve a magyar futball kiemelkedő alakjai rótták le kegyeletüket. Törő nevelőklubját, a BVSC-Zuglót az a Kisteleki István szakmai igazgató képviselte, aki 1988-1992 között a zuglói klubot, 2000-ben és 2001-ben pedig az Újpestet is edzette, illetve 2006 és 2010 között a magyar futball (MLSZ) első embere volt.

Törőcsik András illusztris társaságba került, hisz sírjától alig pár méterre található Bene Ferenc, Göröcs János és Fekete László nyughelye.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb