Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Végső búcsút vettek Törőcsiktől

Augusztus 8-án, 14 órakor kísérték utolsó útjára Törőcsik András 45-szörös válogatott labdarúgót a Megyeri úti temetőben. Az egykori kiváló labdarúgó búcsúztatásán több mint ezren vettek részt.

Noha zuglóiak vagyunk, egy percig nem volt kérdés, hol legyen a szertartás: csakis Újpesten lehet – mondta még korábban a labdarúgó nővére, Éva. A kiváló zuglói focista ugyanis az Újpesti Dózsa színeiben lett háromszoros magyar bajnok és háromszoros kupagyőztes labdarúgó, és ugyancsak a liláknál eltöltött időszakához kötődik, hogy 45-ször, köztük két világbajnokságon is pályára léphetett a magyar válogatottban, hogy meghívást kapott a világválogatottba, s, hogy többször szerepelt a France Football Aranylabda-szavazásán, amelyen egy alkalommal az előkelő kilencedik helyen végzett.

A szurkolók leginkább kiismerhetetlen cseleiért, virtuóz játékáért tisztelték őt, és a lelátókon nagyon hamar elterjedt a „Táncolj, Törő!” rigmus.

Az augusztus 8-i búcsúztatóra is rengetegen látogattak ki, hogy végső búcsút vegyenek a legendás labdarúgótól.

Törő ravatala előtt ismert színészek, zenészek, olimpiai bajnok sportolók, illetve a magyar futball kiemelkedő alakjai rótták le kegyeletüket. Törő nevelőklubját, a BVSC-Zuglót az a Kisteleki István szakmai igazgató képviselte, aki 1988-1992 között a zuglói klubot, 2000-ben és 2001-ben pedig az Újpestet is edzette, illetve 2006 és 2010 között a magyar futball (MLSZ) első embere volt.

Törőcsik András illusztris társaságba került, hisz sírjától alig pár méterre található Bene Ferenc, Göröcs János és Fekete László nyughelye.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb