Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Viktorék ismét sporttörténelmet írtak

A magyar gyorskorcsolyázó csapat szerezte meg az aranyérmet az 5000 méteres váltóversenyben a sanghaji világkupán.

Lassan hozzászokunk a rövidpályás gyorskorcsolyázóink sikereihez. A Zuglóban élő Knoch Viktor, a Csanádiba járó Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang Burján Csabával kiegészülve rendszeresen olyan eredménnyel rukkol elő, mellyel a sikeren túl mindjárt sporttörténelmet is írnak.

Így volt ez december 13-án is, amikor a világbajnoki ezüstérmes magyar csapat a sanghaji világkupán az olaszokat, a kanadaiakat és a kínaiakat maguk mögé utasítva megnyerte az 5000 méteres váltóversenyt. Magyar váltó előtte még sohasem nyert aranyérmet világkupa-versenyen. Érmet is ők nyertek először, így most a saját csúcsukat döntötték meg.

A kanadai és a kínai csapat a táv felénél összeütközött, és ezzel kiszállt a versenyből. Ezt követően Viktoréknak már csak az olaszokra kellett figyelniük, és ezt a feladatot kiválóan megoldották. Az egyéni versenyekben Knoch Viktor érte el a legjobb eredményt, aki 500 méteren a hatodik helyen végzett. A fiúknak a sanghaji volt az év utolsó versenye, a világkupa-sorozat február elején Drezdában folytatódik majd.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb