Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Világbajnok lett a díszpolgár

A hollandiai Dordrechtben rendezett rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon 500 méteren aranyérmes lett Zugló díszpolgára, az olimpiai bajnok Liu Shaoang.

A 2018-as phjongcsangi téli olimpia aranyérmes váltójának tagja már az 1500 méteres távon is döntős volt, ám ott korcsolyahiba miatt elesett, ezért lemaradt az éremről. Az 500 méteres távon azonban sikerült javítania, és remek versenyzéssel nyert aranyérmet. Ezzel pedig a magyar short track második világbajnoki címét szerezte meg. (Az elsőt ugyanezen a sprinttávon a bátyja, 2016-ban.) A Liu testvérek szintén nagy szerepet vállaltak abban, hogy a férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó megszerezte a magyar sport első téli olimpiai bajnoki címét a három évvel ezelőtti phjongcsangi ötkarikás játékokon. A váltó a Dordrechtben rendezett világbajnokságon is döntőbe jutott, tehát Shaoangéknak ismét lehetőségük van a közös éremszerzésre.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb