Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Világbajnoki bronzérmes Kapás Boglárka

Megszületett az első zuglói érem a kazanyi vizes világbajnokságon. Kapás Boglárka, a BVSC-Zugló úszója fantasztikus hajrával bronzérmes lett az 1500 méteres gyorsúszás döntőjében.

Két nappal azt követően, hogy a 400 méteres gyorsúszás döntőjében nyolcadik lett, már 1500 méteren kellett bizonyítani Kapás Boglárkának, aki ebben a számban a tavalyi berlini Európa-bajnokságon ezüstérmes volt. Nagy Péter tanítványa ezúttal kitűnően versenyzett, és végül harmadik lett.

Kapás Boglárka a hatodik legjobb idővel jutott a döntőbe, ahol a hetes pálya jutott neki. A versenyszám fő esélyese, az amerikai világcsúcstartó Katie Ledecky már az elején ellépett a mezőnytől, őt senki sem tudta utolérni, és a szám nagy esélyese saját világcsúcsát messze megjavítva nyerte az aranyérmet.

A dobogós helyekért eleinte a dán Lotte Friis és az új-zélandi Lauren Boyle küzdött, Kapás Boglárka 500 méternél csak a hatodik, féltávnál pedig ötödik volt. A táv második felében azonban hatalmas tempót diktált Nagy Péter tanítványa, aki az utolsó 50 méteren a dán versenyzőt is lehajrázta, ezzel “felúszott” a dobogóra. A 22 éves zuglói sportoló nemcsak a harmadik helyet szerezte meg, hanem 15 másodpercet javított saját országos csúcsán.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb