Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szépségtapasz a kudarcra

A kilencedik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a kazanyi vizes világbajnokságon. Merész András együttese a helyosztón a jövő évi olimpia házigazdáját, Brazíliát győzte le 22-7-re.

Nem titkoltan az éremért utazott a kazanyi világbajnokságra a magyar női vízilabda-válogatott, melyet Kisteleki Dóra, Takács Orsolya és Illés Anna személyében három BVSC-s játékos is erősített. A csapat azonban a selejtezőcsoportban kétszer is nyerő állásból (a kínaiak ellen 8-6-ról, az oroszok ellen pedig 10-8-ról) veszített, így a negyeddöntőért a lehető legnehezebb ellenfelet, az amerikai csapatot kapta, amelytől súlyos vereséget szenvedett, és végül csak a 9. helyért játszhatott.

A válogatott Kanada és Brazília legyőzésével fejezte be a tornát, ám a csalódottságot bizonyítja, hogy a dél-amerikaiak felett aratott győzelem után azonnal felajánlotta a lemondását a magyar szövetségi kapitány. Öröm az ürömben, hogy a férfiakkal ellentétben a nők számára nem jelentett kvalifikációt a vb-n való jó szereplés. Női vízilabdában 2016 áprilisában külön kvalifikációs tornát rendeznek. A csapatnak ezen kellene majd jól szerepelnie. Zugló számára különösen fontos lenne a női vízilabda-csapat riói részvétele, az olimpiai csapatban ugyanis várhatóan több BVSC-s játékos is helyet kapna.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb