Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Visszavonul Szász-Kovács Emese

A Magyar Vívás Napján (amelyet mindig a decemberi országos bajnokság második napján rendeznek) megköszönték Szász-Kovács Emese munkáját, miután az olimpiai bajnok (Rió – 2016), Zugló díszpolgára bejelentette, hogy búcsúzik a sporttól és visszavonul a versenyzéstől.

Zugló díszpolgára, az olimpiai bajnok párbajtőrvívó néhány nappal az Ob előtt jelentette be, hogy meghozta döntését, és abba hagyja a versenyzést. Utoljára a Ludovika Akadémián megrendezett bajnokság csapatversenyében lépett pástra.

Emese 10 évesen kezdett vívni, mesterei Felletár György, Kopetka Béla, Kulcsár Győző és Peterdi András voltak. A Vasas kitűnősége egyéniben és csapatban is világbajnoki ezüstérmet nyert, egyéniben vb-bronzérmes is lett  éppen Budapesten. Legnagyobb sikere azonban a riói olimpián, 2016-ban megnyert olimpiai aranyérem volt. Jelenleg egy kétéves ikerpár édesanyja, civilben pedig a Vasas társelnöke.

A Magyar Vívás Napján Nagy Tímea személyében egy kétszeres- és Szilágyi Áron személyében egy háromszoros olimpiai bajnok vívó méltatta Emese pályafutását. A zuglói kötődésű sportoló pedig meghatódva búcsúzott a pástok világától.

Szász-Kovács Emese gazdag pályafutásának utolsó versenypástra lépése a 2021-es országos bajnokság csapatversenye volt, ahol az elődöntőben és a bronzmérkőzésen is vereséget szenvedett a Vasas első csapatával, így végül negyedik lett. Zugló díszpolgára így pontosan tíz országos bajnoki címmel fejezte be sportpályafutását.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb