Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Díjazták a sporteredményeket

A járványhelyzet miatt 2021-ben is elmaradt a zuglói sportolók szokásos év végi ünnepsége, a Sportolók Karácsonya. Ezt a hagyományos évzáró rendezvényt immár másodízben kellett „home office” megtartania az önkormányzatnak.

Rendelet írja elő, hogy minden évben díjazzuk a tehetséges diákokat, a jó sportolókat, az eredményes edzőket és a kiemelkedő munkát végző testnevelőket – mondta Horváth Zsolt sportért felelős alpolgármester. – Így minden évben kiosztjuk a „Jó sportoló, jó tanuló”, a „Fiatal Zuglói Sportolók” Díjakat, és immár harmadik éve adjuk át a „Zugló Sportjáért Rátonyi Gábor Emlékserleget” is. Ezeknek az elismeréseknek szoktunk ünnepséggel körítést adni, ám ezt az ünnepséget immár másodízben akadályozta meg a járvány.

Zugló Sportjáért Rátonyi Gábor Emlékserleg

Az elismeréseket azonban ennek ellenére is átadták. A „Zugló Sportjáért Rátonyi Gábor Emlékserleg” díjazottjai egyesével jöttek be a Polgármesteri Hivatalba, hogy személyesen vegyék át a 100 forinttal járó elismerést az alpolgármestertől. 2021-ben az önkormányzat döntése alapján a kerület korábbi polgármesteréről elnevezett díjat Beer György labdarúgóedző, a zuglói székhelyű Budapesti Micro Club egyesület elnöke, Tóth Monika Katalin, a Teleki Blanka Gimnázium testnevelőtanára, Pál Alexandra, a Zuglói Herman Ottó Tudásközpont Általános Iskola testnevelőtanára, Kiss Péter Pál, a tokiói olimpián aranyérmes parakajakos és Varga Ádám, a KSI SE tokiói olimpián ezüstérmes kajakosa kapta.

Jó Sportoló, Jó Tanuló

A 42 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal járó „Jó Sportoló, Jó Tanuló” elismeréseket Horváth Zsolt alpolgármester személyesen vitte ki az érintett diákoknak az iskolájukba. Ilyen díjat kapott Gyalog Adél Sára és Gyalog Ákos (Németh Imre Ált. Isk.), Péter Ádám Nimród, Vécsey Katalin és Richlik Márton Andor (Szent István Gimn.), Csoboth Mihály és Gulyás Richárd (ELTE Radnóti Miklós Gimnázium), Blaha Emma (Zuglói Hajós Magyar – Német Két Tanítási Nyelvű Ált. Isk.), Ladányi Zalán (Liszt Ferenc Ált. Isk.), Tüttő Viktória Mária (Madách Tánc- és Zeneművészeti Szakgimn.), Varga Dóra Klára (Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Technikum) és Nagy Dóra (Teleki Blanka Gimn.).

Fiatal Zuglói Sportolók

Az ugyancsak 100 ezer forint jutalommal járó „Fiatal Zuglói Sportolók” Díjakat is az egyesületeikben adták át az érintett sportolóknak. 2021-ben ilyen díjat vehetett át a KSI SE-ből Varga Brigitta Tímea (judo), Fábián Sára Ráhel (sportlövő), Rugási Csilla (kajak-kenu) és Ozsváth Réka (sportlövő), illetve Takács Fanni táncos (Doka Dance SE), Muhari Eszter Barbara vívó (Bp. Honvéd), valamint Jakubovics Dalma karatés (MTK).

Beer György portré

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb