Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló legeredményesebb sportolója

A “Zugló legeredményesebb sportolójának” járó aranyplakettet vehette át az október 11-én rendezett közönségtalálkozón Szabó Gabriella.

A háromszoros olimpiai bajnok, kilencszeres világbajnok, ugyancsak kilencszeres Európa-bajnok és Európa Játékok-győztes kajakost a zuglói önkormányzat 2012-ben jutalmazta díszpolgári címmel, október 11-én pedig a “Zugló legeredményesebb sportolójának” járó aranyplakettet vehette át Rozgonyi Zoltán alpolgármestertől, a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. által szervezett közönségtalálkozón.

A rendezvényen Szabó Gabriella felelevenítette riói emlékeit, a közönséggel együtt újból megnézte, és kommentálta az olimpiai kajakdöntőket, mesélt a pályafutása kezdetéről, a nehézségekről és a sikerekről, valamint Zuglóhoz fűződő viszonyáról is. A sportoló ugyanis a KSI-ben kezdte a pályafutását, a Csanádiban tanult, és emellett ő is és a szülei is a kerületben élnek.

A találkozón jövőbeli terveiről is beszélt: az új olimpiai ciklust egy új edzővel, a felvidéki Likér Péterrel kezdte meg, akinek köszönhetően többször lesz alkalma majd férfiakkal is együtt edzeni. A jó erőállapotra pedig még szüksége lesz, mert, mint mondta, a tokiói olimpián való részvételt nagyon komolyan gondolja.

A közönségtalálkozóra Szabó Gabriellát édesapja, Szabó Sándor, a KSI legendás klubelnöke, Hazsik Endre, és a kajakos egykori osztálytársa, az olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki érmes birkózó, Módos Péter is elkísérte.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb