Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói az év női vívója

A férfiaknál előre sejteni lehetet, hogy az Év Férfi Vívója címet az idén harmadik egyéni olimpiai bajnokságát nyerő Szilágyi Áron kardvívó érdemelte ki. A nőknél azonban nem volt ilyen kiemelkedő teljesítmény.

Ebben alapvetően közrejátszott, hogy az októberi Európa-bajnokságot törölték a nemzetközi versenynaptárból, így a legnagyobb siker a tokiói olimpián negyedik helyen végző zuglói kardvívó, Márton Anna nevéhez fűződik.

A BVSC-Zugló sportolója úgy lett majdnem érmes az olimpián, hogy több mint féléve már komoly sérüléssel (keresztszalag-szakadással) küszködik, és csak azért nem műttette meg magát, mert semmiképpen sem szeretett volna lemaradni a tokiói versenyről. Anna tehát sérülten lett negyedik az olimpián, a hazaérkezését követően pedig azonnal kés alá feküdt.

Márton Anna teljesítménye nemcsak a negyedik alkalommal kiérdemelt, az Év Női Vívója elismeréshez volt elegendő, hanem ahhoz is, hogy az Év Sportolója Gálán ő is rajta legyen azon a tízes listán, amelyről a 2021-es év legjobb női sportolóját fogják majd januárban kiválasztani.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb