Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói bronzérmek Abu-Dzabiban

A KSI SE két cselgáncsozója, Tóth Krisztián és Joó Abigél is a harmadik helyen végzett a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának Abu-Dzabiban rendezett Grand Slam-viadalán.

Tóth Krisztián ezzel gyakorlatilag már Rióban érezheti magát. A 90 kg-os judós tavaly ugyanis fantasztikus eredményeket produkált, melynek elegendőnek kell lennie a Rióért folyó harcban. Pánczél Gábor tanítványa azonban biztosra akar menni, ezért az idei versenyeken is megpróbál minél több pontot gyűjteni. Az Abu-Dzabiban rendezett Grand Slam-viadalon ukrán, indiai és szerb rivális legyőzésével jutott az elődöntőbe, ahol intésekkel kikapott a mongol Otgonbaatar Lkhagvasurentől. Krisztián a bronzmeccsen viszont vazarival verte a szerb Aleksandar Kukoljt.

A nők 78 kg-os súlycsoportjában Pánczél Gábor Európa-bajnok, olimpiai ötödik helyezett tanítványa, Joó Abigél a második fordulóban kikapott az Eb-harmadik holland Guusje Steenhuistől, majd a vigaszágon az ukrán Viktorija Turksz legyőzésével jutott el a bronzcsatáig. Ott régi riválisa, az olimpiai második, világ- és Európa-bajnok francia Audrey Tcheumeo várt rá, akitől az augusztusi asztanai világbajnokság selejtezőjében kikapott.

Úgy tűnt, kettejük mérkőzését ezúttal is a francia judós nyeri, aki az egyik dobására egy jukót kapott, majd megpróbálta tartani az előnyét. A passzivitásáért sorra kapta az intéseket, a harmadikat három másodperccel a mérkőzés vége előtt. A KSI judósa utolsó erejét összeszedve még kitolta a szőnyegről az ellenfelét, amit a zsűri passzív védekezésnek ítélt, és negyedszerre is megintette a franciát. Ez pedig azt jelentette, hogy a mérkőzést, illetve a bronzcsatát Joó Abigél nyerte. Pánczél Gábor tanítványa ezzel megerősítette a helyét a kvalifikációs rangsorban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb