Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói ovis olimpia

A kerület unikális sporteseményének számító Ovis Olimpiát idén március 7-én rendezték meg a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola tornatermében. A 19 résztvevő óvoda közül az abszolút versenyt a Hétszínvirág óvoda nyerte.

A rendezvény szervezői pedig ezúttal a Napraforgó Óvoda pedagógusai, illetve Bagi Márta óvodavezető és Sztanó Tünde, az Egészséges Életmódra Nevelés és Környezeti Nevelés munkaközösség-vezető (és természetesen az örökös főszervező, Nászné Szíjjártó Erzsébet, a Mókavár Óvoda pedagógusa) voltak.

Az Ovis Olimpia hagyományai közé tartozik ugyanis, hogy mindig az az óvoda rendezi a versenyeket, amely intézmény csapata a tavalyi verseny abszolút győztese volt. Az idei ovis verseny már a 24. volt, és azok a gyerekek, akik 1996-ban, az első ilyen eseményen még versenyzőként szerepeltek, ma már szülőként biztatták a lelátóról a gyermekeiket.

– A 24 egy nagyon nagy szám – mondta Horváth Csaba polgármester a rendezvény megnyitóján -, amely azonban bizonyítja a rendezvény létjogosultságát. Ki tudja, a talán a jövő olimpiai- világ- és Európa-bajnokai is itt vannak a résztvevők között.

A kerületi önkormányzat az elmúlt 24 évben mindig is kiemelten kezelte a program támogatását. Ennek köszönhető, hogy március 7-én ismét közel kétszáz gyerek versenyezhetett az Ond vezér parki tornateremben. Idén, immár 18. alkalommal Martinek János olimpiai- és világbajnok öttusázó, jelenlegi férfi öttusaszövetségi kapitány volt a rendezvény zsűrielnöke, illetve a program sportszakmai vezetője. A kiváló sportoló sok éven át kötődött Zugló sportéletéhez, ennek tiszteletére a dr. Mező Ferenc Általános Iskola tornatermét néhány éve róla nevezték el.

Az Ovis Olimpiák mindig tematikusak, az idei versenyt például a nyári tokiói olimpiának tisztelegve rendezték, a versenyfeladatokat pedig úgy állították össze, hogy azok játékos formában az ötkarikás versenyszámokra is hasonlítsanak. A verseny rangját az is megadta, hogy a zsűriben olyan kiválóságok foglaltak helyet, mint Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Drávucz Rita és Pelle Anikó világ- és Európa-bajnok vízilabdázók, Gulyás Michelle, Réti Kamilla és Regős Gergely válogatott öttusázók és Bükszegi Zoltán válogatott labdarúgó.

A rendezvényen az önkormányzat is nagy létszámban képviseltette magát, a díjakat a neves sportolók mellett Szabó Rebeka, Horváth Zsolt és Rózsa András alpolgármesterek, Pécsi Diána, Hevér László György, Tóth Attila és Sógor László képviselők adták át a gyerekeknek. A díjátadóknak sok dolguk volt, hisz a szervezők a közel kétszáz gyereket nem egyszerre, hanem négy turnusban versenyeztették. Így a csapatokat biztató szülők is elfértek a lelátón, és a gyerekeknek sem volt elviselhetetlenül hosszú a program.

A 19 résztvevő óvoda közül az abszolút versenyt a Hétszínvirág óvoda nyerte, így a jubileumi 25. Ovis Olimpiát 2021-ben az Egressy úti ovi pedagógusai rendezhetik majd meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb