Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói sikerek az Európa-bajnokságon

Február 26. és március 2. között, a szerbiai Újvidéken rendezték a vívók junior Európa-bajnokságát, amelyen a magyar küldöttség három arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel története legjobb eredményét produkálva az éremtáblázat élén végzett.

A történelmi sikerből két zuglói vívó is kivette a részét. A Zuglóban lakó, de a Budapesti Honvédban vívó Muhari Eszter a párbajtőrözők egyéni versenyében ezüst-, csapatversenyben pedig aranyérmes lett. Ugyancsak Európa-bajnoki címet szerzett a BVSC-Zugló tehetséges kardvívója, Szűcs Luca is, aki a magyar női kardválogatott tagjaként állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Muhari Esztert a női párbajtőr egyéni versenyszámának döntőjében egy orosz versenyző győzte le. Az Európa-bajnokság történéseihez tartozott, hogy az orosz csapatok ellen a csapatversenyben egyetlen nemzet sem állt ki, így ők visszaléptek a további küzdelmektől (az egyéni versenyek még a csapatküzdelmek előtt voltak). Ugyancsak az Eb alatt történt, hogy a Nemzetközi Vívó Szövetség orosz elnöke is felfüggesztette saját elnöki pozícióját.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb