Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói sportolók az Európai Asztalitenisz Hírességek Csarnokában

Az októberi, Jekatyerinburgban rendezett asztalitenisz Európa-bajnokságon hivatalosan is létrehozták az Európai Asztalitenisz Hírességek Csarnokát. A hírességek közé azok a korábbi játékosok, edzők és sportvezetők kerülhettek be, akik pályafutásukkal nagymértékben hozzájárultak az európai asztalitenisz fejlődéséhez.

A követelmények szerint csak olyanok lehettek jelöltek, akik a nagy világversenyeken – olimpián, világ- vagy Európa-bajnokságokon – érmet szereztek, vagy egyéb kiemelkedő eredményt értek el. A jelöltekről egy héttagú testület döntött, melynek az 1986-os Európa-bajnok Bátorfi Csilla is tagja volt. Az első 36 tag közé 11 magyar – köztük több zuglói – sportember neve is bekerült.

Berczik Zoltán 1955-ben a Budapesti Lokomotív, majd későbbi nevén a BVSC játékosa volt. A világ- és Európa-bajnokságokon összesen 13 érmet, köztük hat aranyat szerzett. Pályafutását befejezve edzőként is dolgozott a zuglói klubjában. A többszörös világ- és Európa-bajnok Gergely Gábor a KSI-ben kezdte a pályafutását, majd 1970-ben igazolt át a BVSC-be, ahol öt VVK és egy BEK-győzelemhez segítette az egyesületét.

A magyar asztalitenisz másik legendája, Klampár Tibor egész pályafutása a zuglói Postás SE-hez kötődött. Itt lett korosztályos Európa-bajnok, felnőtt válogatott, majd Jónyer Istvánnal párban és a csapattal is világbajnoki címet szerzett. Ő lehetett volna a sportág első magyar olimpiai érmese is, de 1988-ban egy hajszállal lemaradt a dobogóról, és negyedik lett.

A sokszoros Európa-bajnok Magos Judit a Teleki Blanka Gimnázium diákjaként lett ismert asztaliteniszező. Pályafutásának első állomása a KSI volt, innen később a világverő Statisztikába, majd külföldre igazolt. Az Európai Asztalitenisz Hírességek Csarnoka létszáma nem végleges, az abban szereplők névsora folyamatosan bővülni fog.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb