Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglóiak az Év sportolói között

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 64. alkalommal választotta meg az Év sportolóit. A Nemzeti Színházban rendezett gálán 366 sportújságíró szavazata alapján hirdettek végeredményt. A zuglói sport erejét bizonyítja, hogy mind a győztesek, mind a jelöltek között számos kerületi sportoló helyet kapott.

A hagyományos csapatsportokban az Év csapata elismerést az olimpiai bronzérmes női vízilabda-válogatott érdemelte ki. Az együttesnek Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra személyében két zuglói tagja volt. A lányok a férfi pólósokat és a férfi labdarúgó-válogatottat előzték meg. Előbbiben Pásztor Mátyás (BVSC), utóbbiban pedig Gulácsi Péter (RB Leipzig) képviselték a kerületet.

Az egyéni sportágak csapatversenyében is akadt zuglói jelölt. A 2021-es rangsorban harmadik helyen végzett a világbajnoki ezüstérmes férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó, melynek három tagja, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba is kerületi kötődésű, többek között zuglói díszpolgárok. Ez a csapat egyébként néhány hét múlva a pekingi olimpián lép majd jégre, hogy megvédje olimpiai bajnoki címét.

Az Év sportolója gálán a parasportolók között is eredményt hirdettek. A férfiaknál a 18 esztendős Kiss Péter Pál nyert, aki a magyar sport történetének első parakajak aranyérmét nyerte Tokióban. A fiatal kora ellenére már kétszeres világ- és Európa-bajnok sportoló is rendelkezik zuglói kötődéssel: rehabilitációjának jelentős része ugyanis a Mexikói úti Mozgásjavítóban zajlott. Péter nem mellesleg az idei Rátonyi-díjasok egyike is Zuglóban. Ebben a kategóriában a jelöltek között volt a Tokióban második paralimpiai aranyérmét szerző Pálos Péter is.

Az Év fogyatékos sportcsapata versenyben második helyen végző 4×100 méteres gyorsúszó-váltóból Payer Kata is a Mexikói úti Mozgásjavítóban kezdett el úszni, illetve a harmadik helyezett vegyes páros bocciaduó női tagja, Szabó Alexandra is a Mexikói úti intézményen keresztül kötődik a kerülethez.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb