Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói fiatalok olimpia lehetőségei

Az, hogy a tokiói olimpiát egy évvel elhalasztották, az idősebb sportolók pályafutásában könnyen törést okozhat. Ugyanakkor több utánpótláskorú versenyző is úgy érezheti, hogy a plusz évvel újabb lehetőséget kapott a kvalifikáció kivívására.

S hogy kiket érinthet pozitívan az olimpia halasztása? Az egyik nyertes a KSI SE kajakosa, Gazsó Alida Dóra lehet, aki ifjúsági világbajnokként került be tavaly a felnőtt kvalifikációs világbajnokságon aranyérmes női kajak négyesbe. Jó eséllyel pályázhat az olimpiai szereplésre a KSI SE másik sportolója, az öttusázó Gulyás Michelle is. A 2018-as ifjúsági olimpia bronzérmese már ezt a szezont is motiváltan kezdte: az év eleji, nemzetközi, fedettpályás felnőtt öttusaversenyen például legjobb magyarként ötödik lett, ám a tokiói részvétel még túl nagy falatnak tűnt a számára. Egy évvel később azonban ő is komoly eséllyel pályázhat a részvételre.

Ha a nyári játékokat az eredeti időpontban megtartják, két fiatal zuglói vívónak akkor is esélye lett volna a részvételre. A BVSC-Zugló kardvívója, a korosztályos világ- és Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok, felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmes Pusztai Liza a jelenleg női kardválogatottnak is meghatározó tagja, míg a párbajtőröző, szintén korosztályos világ- és Európa-bajnok Muhari Eszter az egyéni kvalifikációban reménykedhet. Egy év alatt mindkét fiatal rutint gyűjthet, és nagyobb eséllyel vívhatja ki az olimpiai részvétel jogát.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb