Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újabb tagját vesztette el a BVSC-család

Hosszú, súlyos betegségben, 32 éves korában elhunyt Fülöp Márton, a magyar labdarúgó válogatott korábbi kapusa.

A pályafutása jelentős részét Angliában töltő hálóőrnél 2013-ban diagnosztizálták a rákbetegséget. A kapus szúró fájdalmat érzett a karjában, és a konzervatív kezelések nem vezettek eredményre. Ezt követően megműtötték, majd kemoterápiás kezeléseket kapott. 2014-ben úgy tűnt, rendben van, és már a pályára történő visszatérésében reménykedett, ám a betegség kiújult nála, és hiába tett meg mindent a gyógyulása érdekében, 2015. november 12-én elveszítette a küzdelmet.

Fülöp 1992-ben a BVSC-ben kezdte labdarúgó-pályafutását. A Szőnyi úton végigjárta a korosztályos ranglétrát, a felnőttek között azonban már az MTK színeiben mutatkozott be. 2004-ben igazolt Angliába, ahol a Tottenham Hotspur játékosa lett. A londoniak kölcsönadták őt a Chesterfield-nek, majd a Coventry City-nek és a Sunderland-nek. Ez utóbbi csapat 2007-ben végleg szerződtette. Később szintén kölcsönben játszott még a Leicester City és a Manchester City csapatában is. 2010-ben az Ipswich Town igazolta le őt. Az utolsó angol csapata pedig a West Bromwich Albion volt. A szigetországban összesen 146 mérkőzésen védett.

A betegsége előtti csapata a görög Aszterasz Tripolisz együttese volt. A magyar válogatottban Lothar Matthäus kapitánysága alatt debütált Franciaország ellen. A legemlékezetesebb mérkőzése a világbajnok olasz válogatott 3-1-es legyőzése volt. Utoljára a hollandok ellen idegenben 5-3-ra elveszített mérkőzésen öltötte magára a címeres mezt. Személyében a BVSC nagy családja ismét egy kiemelkedő tagját veszítette el.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb