Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Fradi legendájára emlékeztek

Április 9-én, Varga Zoltán halálának évfordulóján a Zuglói Önkormányzat és a Ferencvárosi Torna Club is megemlékezett – igaz, csak szűk körben – a 11 évvel ezelőtt a Kövér Lajos utcai sporttelepen elhunyt egykori kiváló labdarúgóról.

A Fradi, a Standard Liége, a Hertha BSC, az Aberdeen, az Ajax, a Borussia Dortmund, az Augsburg és a Gent kiválósága 2010. április 9-én is a Kövér Lajos utcai műfüves pályán focizott a barátaival, amikor váratlanul rosszul lett, majd nem sokkal később meghalt.

– Varga Zoltán, a XX. század egyik legjobb magyar labdarúgója, a Ferencváros és számos ismert nyugat-európai klub játékosa számára az életet a labdarúgás jelentette, olyannyira, hogy szó szerint a haláláig a focipályák közelében maradt – mondta Horváth Zsolt alpolgármester.

Róla nevezte el 2013-ban ezt a az önkormányzat létesítményt, ahol azóta is minden évben összegyűlnek az egykori csapattársak, illetve a kerület, a Ferencváros, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Fradi Baráti Körének a képviselői, hogy megemlékezzenek Varga Zoltánról.

Az idei, április 9-i koszorúzást a pandémia miatt csak szűk körben rendezték meg. 11 órakor Zugló és az önkormányzat nevében Horváth Zsolt alpolgármester és Hámori György, a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője helyezték el az emlékezés virágait a Kövér Lajos utcai emléktáblánál, míg negyedórával később – járvány miatti rátartással – a Ferencváros, az FTC Baráti Kör, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület és a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja nevében Tobak Csaba és Takács Tibor koszorúzták meg a zuglói emléktáblát.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Varga Zoltán születésnapja alkalmából 2016-2019 között a Zuglói Önkormányzat utánpótlástornát is szervezett, amelyen több alkalommal a Fradi, a BVSC és az MTK mellett a testvérvárosok csapatai is képviseltették magukat. Ez a torna a tavalyi és az idei esztendőben is elmaradt a pandémia miatt, ám Horváth Zsolt alpolgármester elmondta, ha 2022-ben az egészségügyi helyzet engedni fogja, mindenképpen folytatni fogják ezt a hagyományt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb