Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A zuglói Luca és Fanni Európa legjobbja

Megvédték a kardcsapatban tavaly szerzett európai bajnoki címüket Szűcs Luca és Pótz-Nagy Fanni a horvátországi junior bajnokságon.

A BVSC-Zugló Vívó Szakosztályának két tehetsége, Szűcs Luca és Pótz-Nagy Fanni is tagja volt annak a leány kardcsapatnak, amely aranyérmet nyert a horvátországi Porec-ben rendezett junior Európa-bajnokságon. A csapat úgy nyerte megdöbbentően nagy fölénnyel a kontinensviadalt, hogy a legjobbját, a szintén zuglói Pusztai Lizát nem is szerepeltette. Ő ugyanis már a felnőtt válogatottat erősíti, és nagy harcban áll az olimpiai kvóta megszerzéséért, ezért inkább csak a felnőtt versenyekre fókuszál. Lucáék azonban nélkülözve a korosztály legjobbját, kiváló vívással sorrendben: a lengyeleket, a törököket majd a döntőben a nagy rivális oroszokat legyőzve védték meg tavaly megszerzett Európa-bajnoki címüket.

A csapat szerepléséről mindent elmond, hogy a legszorosabb mérkőzésük 45-35 volt (az oroszok elleni döntőben), s hogy minden ellenfél ellen minden pástra lépő magyar lány pozitív mérleggel (több tust adott, mint amennyit kapott) zárt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb