Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Átadták a műfüves pályákat

Április 2-án hivatalosan is átadták a három új, műfüves labdarúgópályát a BVSC-Zugló Szőnyi úti sporttelepén. A tulajdonos önkormányzat a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen építtette a létesítményeket.

A régi salakos teknő, a strandröplabda-pálya és a sporttelep Teleki Blanka utca felőli oldalán levő gazos terület helyén ma három korszerű, palánkkal körbevett műfüves sportpálya áll. A két darab 20×40 méteres és a 40×60 méteres pálya a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjának keretében valósult meg összesen 150 millió forintból. Az összeg 70 százalékát az MLSZ, 30 százalékát pedig az önkormányzat állta.

A beruházókat Vígh László beruházásokért felelős kormánybiztos és Karácsony Gergely zuglói polgármester képviselte április másodikán az átadóünnepségen. A három sportpályát Pajor András herminamezei plébános is felszentelte.

Az eseményen elhangzott, hogy a műfüves pályákkal még nem fejeződtek be a fejlesztések a zuglói sporttelepen, ahol a közeljövőben egy fővárosi utánpótlás-nevelő centrumot is kialakítanának, ám ehhez előbb meg kell teremteni a megfelelő infrastruktúrát.

A további fejlesztések több lépcsőben valósulhatnának meg: egyrészt a most átadott műfüves pályákat szeretnék befedni, felújítanák a Tatai úti futballpályákat, illetve megújulna a BVSC-Zugló centerpályája és az azt övező lelátó is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb