Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Földházi világbajnokként mehet az olimpiára

A KSI SE felnőtt Európa-bajnok, junior világbajnok, ifjúsági olimpiai ezüstérmes öttusázója, Földházi Zsófia egy csapatvilágbajnoki címmel hangolt az augusztusi riói olimpiára.

A zuglói sportolónak a vb előtt az volt az elsődleges célja, hogy mindenképpen kvalifikálja magát a nyári ötkarikás rendezvényre. Erre minden esélye meg is volt, hisz a korábbi négy világkupa-versenyen kétszer a második és kétszer a negyedik helyen végzett. Zsófi ezúttal a nyolcadik lett (a világbajnoki címet csapattársa, Kovács Sarolta szerezte meg), amivel szinte biztosra vehető az olimpiai részvétele.

A KSI öttusázója jól úszott, vívásban azonban gyengébb teljesítményt nyújtott, és lovaglásban is sok pontot veszített, de a lövészettel kombinált futásban sikerült a tetemes hátrányából faragnia. Az egyéni eredménye ismét azt bizonyította, hogy ha a riválisaival szemben nem szed össze túl nagy hátrányt az olimpián, akkor az utolsó számban – mely az erőssége – még komoly eredményre is képes lehet.

Kovács Sarolta világbajnoki címe, Zsófi nyolcadik helye, illetve a harmadik csapattag, Alekszejev Tamara 17. helye azt eredményezte, hogy a csapatversenyt is Magyarország nyerte, így Földházi Zsófia egy világbajnoki aranyéremmel hangolt az olimpiára.

A férfiaknál is az újabb riói kvóta kiharcolása volt a tét. A KSI-s Kasza Róbert már a tavalyi vb-n kvalifikálta magát, Marosi Ádám pedig az évközi versenyeken gyűjtött annyi pontot, mely olimpiai szereplést ér. A magyar fiúk Moszkvában a harmadik kvóta megszerzéséért harcoltak, melyre legnagyobb esélye Demeter Bencének volt. A nagy szorzójú versenyen Demeter a 12. lett (ami nagy valószínűséggel szintén olimpiai kvótát ér majd). Kasza Róbert azonban egy jó úszást, egy gyengébb vívást, egy jó lovaglást követően csak egy 21. helyen zárta a versenyt. Csapatban a Kasza Róbert, Demeter Bence, Marosi Ádám duó az ötödik helyet szerezte meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb