Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Két zuglói is döntős volt Kazanyban

Bernek Péter, a BVSC-Zugló rövidpályás világbajnoka úszta az első döntőt a kazanyi világbajnokságon. Nagy Péter tanítványa 400 méteres gyorsúszásban ötödik lett. Ugyanebben a számban klubtársa, Kapás Boglárka a nyolcadik helyen ért célba.

Az idei kazanyi vizes világbajnokság az úszók és vízilabdázók számára is az év sporteseményének számít. A BVSC-Zugló két kitűnősége, Kapás Boglárka és Bernek Péter is január eleje óta erre az eseményre készült. A már olimpiai kvótával rendelkező sportolók 400 méter gyorsúszásban debütáltak a világbajnokságon, és mindketten teljesítették is az elsődleges elvárást, Bogi ötödik, Péter pedig hetedik legjobb idővel jutott a döntőbe.

Bernek Péter

Bernek Péter

Az első finálét a tavalyi rövidpályás világbajnokságon 400 méteren aranyérmet szerzett Bernek úszta, aki először jutott nagymedencés világversenyen gyorsúszás döntőjébe. Nagy Péter tanítványa végül jó hajrával ötödik lett, ami egy évvel az olimpia előtt jó eredménynek számít.

Boginak nem a 400 méteres táv a fő erőssége, ám ennek ellenére a döntő első felébe várta őt a szakvezetés. A zuglói úszó azonban Kazanyban már a féltávnál elfáradt, így ezúttal meg kellett elégednie a nyolcadik hellyel. A két versenyző több számban is rajthoz áll még a világbajnokságon: Bogi 800 és 1500 méteres gyorsúszásban, Péter pedig 200, 800 és 1500 gyorson, illetve 200 háton is megpróbálkozik majd az éremszerzéssel.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb