Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Két zuglói játékos a bronzérmes csapatban

Harmadik lett a magyar női vízilabda-válogatott a tokiói olimpián. A sportág első érmének megszerzéséből két zuglói játékos, Leimeter Dóra és Gyöngyössy Anikó is kivette a részét.

Újabb érmet szereztek a zuglói sportolók a tokiói olimpián. A női vízilabda-válogatott ugyanis sorozatban a negyedik ötkarikás versenyén is a bronzéremért játszhatott. Azért a hőn áhított éremért, amit Pekingben büntetőkkel, Londonban hosszabbítás után, Rióban pedig ismét büntetőkkel veszítettek el. Volt tehát félni valónk a mostani orosz meccs előtt, mert nem tudtuk, melyik arcát mutatja majd a csapatunk: azt, amelyik legyőzte az amerikaiakat és a hollandokat, vagy azt, amelyik elbizonytalanodott, majd kikapott a kínaiaktól és a spanyolok elleni elődöntőben.

Az oroszokkal már a csoportkörben is találkoztunk, akkor a félidőben látványos játékkal 7-3-ra vezettünk, végül örülhettünk a döntetlennek. Az előző három bronzmérkőzés után most egy újabb döntetlent tragédiaként éltünk volna meg. Szerencsére azonban helyén volt a lányok szíve és esze, így hiába adtak oda egy teljes negyedet (a harmadikat) az ellenfelüknek, a meccs végén fordítani tudtak, és ezúttal sikerült is megőrizniük az előnyüket. Ami azt jelenti, a magyar lányok lettek a harmadikak, és megszületett végre az első ötkarikás érem női vízilabdában. A sikerben pedig hatalmas része volt a két zuglói sportolónak, Leimeter Dórának és Gyöngyössy Anikónak, akik nemcsak klubjuknak, a BVSC-Zuglónak, hanem a kerületnek is örömet szereztek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb