Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megküzdöttek vívóink az Eb-n

Küzdelmes csata az oroszokkal, majd fölényes győzelem az olaszokkal, míg végül kiharcolták a harmadik helyet a junior vívó Európa-bajnokságon zuglói sportolóink.

Ahogy kezdődött, úgy is zárult a horvátországi Porec-ben rendezett junior vívó Európa-bajnokság. Néhány nappal ezelőtt az első érmet, egy bronzot ugyanis a női párbajtőrözők egyéni versenyében a Zuglóban lakó Muhari Eszter nyerte, míg az Európa-bajnokság utolsó napján ismét a női párbajtőrözők – ezúttal csapatban – állhattak fel a dobogó harmadik fokára. A dobogós hely kiharcolásában pedig két zuglói vívó, Muhari Eszter és a BVSC-Zugló sportolója, Borsody Emma is nagy csatát vívott.

A csapat esélyesként utazott ki a kontinensviadalra, hisz az évközi Világkupa-versenyeken rendre jól szerepeltek a lányok. Az esélyüket pedig tovább erősítette, hogy az egyéni versenyben két magyar lány is dobogón végzett. A csapat ennek megfelelően magabiztosan kezdte meg a menetelését, a spanyolokat 45-36-ra, az izraelieket pedig 45-37-re verték. Az elődöntőben a nagy rivális oroszok következtek, akikkel rendkívül szoros asszót vívtak a lányok. Az utolsó csörtében Muhari Eszter 44-44-nél utolérte a végig vezető oroszokat, ám az utolsó, győztes tust az ellenfél adta, így a lányoknak a döntő helyett a bronzmeccs maradt. Esztiék szerencsére a csalódottságuk ellenére összekapták magukat, és a másik nagy riválisukat, az olaszokat már magabiztosan – 45-40-re – legyőzve megszerezték a bronzérmet.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb