Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Olimpián is úszhatnak a zuglói sportolók

A március végi országos bajnokság után a Magyar Úszó Szövetség elnöksége elfogadta Sós Csaba kapitány javaslatait, és a szakember által előterjesztett olimpiai- és Európa-bajnoki csapatot is jóváhagyta a testület.

A tokiói utazó keretbe a június 16-19. közötti Budapest Open zárónapjáig lehet még bekerülni. Ugyanakkor biztos, hogy a férfi 200 gyors és 200 vegyes kivételével valamennyi számban védetté váltak az olimpiai A-szintet teljesített, a honi lista első és második helyén álló versenyzők. A kapitány döntése alapján a Budapest Open zárónapjáig lehet majd az üres helyek – olyan számok, amelyekben nincs, vagy csak egy A szinttel rendelkező versenyző van – valamelyikét megszerezni. Néhány számban kettőnél több versenyzőt is védetté nyilvánított a kapitány, itt az dönt majd, hogy a versenyzők mennyi számot vállalnak az olimpiai programban.

Sós Csaba olimpiai csapatába több zuglói (BVSC-s) úszó is bekerült. Így biztosan ott lesz Tokióban Bernek Péter (400 m vegyes), Németh Nándor (100 m gyors), Bohus Richárd (100 m hát) és Burián Katalin (100 és 200 m hát). A felsorolásból hiányzik a magyar úszósport nagy legendája, a szintén BVSC-s Cseh László, akinek még bizonyítania kell, hogy 200 vegyesen bekerülhessen az olimpiai csapatba.

Az öt hét múlva kezdődő budapesti Európa-bajnokságon a szokásos nagy csapatot szerepelteti a kapitány: 31 férfi és 25 női úszó kap lehetőséget a Duna Arénában. Az Eb-csapatba az olimpiai résztvevő zuglói úszókon kívül Cseh László, Kovács Benedek Bendegúz és Takács Tamás is bekerült.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb