Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Országos atlétikai bajnokság zuglói győzelmekkel

A hazai atlétika fővárosa volt az augusztus 8-9-i hétvégén Zugló. A kerületi Lantos Mihály Sporttelepen rendezték meg a 125. országos bajnokságot.

Az idei OB nemcsak a jubileum miatt, hanem a vírushelyzet okozta hosszú, kényszerű kihagyás miatt is nagyobb érdeklődés mellett zajlott, mint általában a hazai atlétikai versenyek.

Az MTK által használt Csömöri úti létesítmény 2009-ben vette fel az Aranycsapat zuglói játékosának, Lantos Mihálynak a nevét. Az Atlétikai Centrum pedig 2016-ban készült el. A hétköznapokon a zuglói lakosok által is használható sportpályán rendszeresek a rangos hazai atlétikai versenyek, a tavalyi év után például már másodszor adhatott otthont az országos bajnokságnak a zuglói sporttelep.

A 125. OB-n több kiemelkedő zuglói eredmény is született. Országos bajnoki címet nyert az MTK-s Nagy Marcell férfi rúdugrásban, a szintén MTK-s Jankovics Dániel János férfi magasugrásban és dr. Nguyen Anasztázia (MTK) női távolugrásban. Szabó Diana Rozália (MTK) női rúdugrásban ezüst, Krizsán Xénia (MTK) női súlylökésben és Pataki Anna (KSI) női 5000 méteres futásban lett bronzérmes.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb