Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sportágbemutató a Szőnyi úton

Nyílt nappal és egy családi hétvégével ünnepelte a BVSC-Zugló a 110. születésnapját. A patinás zuglói sportegyesület szeptember 11-én azzal a szándékkal nyitotta meg a kapuit az érdeklődők előtt, hogy bepillantást nyerhessenek a sportágakba, s hogy találjanak kedvükre való sportot.

A szombati BVSC-Zugló Open nevű rendezvény alkalmával egyes sportágak, mint a röplabda vagy a vízilabda az aktuális bajnoki vagy felkészülési mérkőzését tette nyitottá, a többi sportág pedig bemutató edzéseket szervezett erre a napra. A látogatók az egész napos rendezvény során személyesen is találkozhattak a klub legjobb sportolóival.

Strandröplabda

A 110 éves egyesület története egyik legeredményesebb olimpiai szereplését is a jubileumára időzítette. A zuglói klubot 13 sportoló és négy parasportoló képviselte a tokiói olimpián és paralimpián. Közülük ketten, Veres Amarilla (kerekesszékes vívás), Pálos Péter (para asztalitenisz) arany-, négyen, Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra (női vízilabda), Pásztor Mátyás (férfi vízilabda), illetve Szvitacs Alexa (para asztalitenisz) bronzérmesek lettek, Márton Anna (női kardvívás), Németh Nándor és Bohus Richárd (úszók) pedig csak egy hajszállal maradtak le a dobogóról, az előbbi negyedik, az utóbbi két sportoló ötödik lett.  A tokiói hősök közül többen is kint voltak a jubileumi nyílt napon, ahol bárki beszélgethetett és fotózkodhatott velük. A sportágnépszerűsítő rendezvény csúcspontja a 17 órakor kezdődött vízilabdarangadó volt, melyet a BVSC-Zugló felnőtt férfi együttese a Miskolc ellen vívott.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb