Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szülinapi aranyérem

A BVSC-Zugló asztaliteniszezője, Pálos Péter aranyérmes lett a tokiói paralimpián. A zuglói sportoló 2012 után másodszor nyert paralimpiai címet.

Pálos Péter nagyon meg akarta nyerni a tokiói paralimpiát. 2012-ben ugyanis az ő nyakába akasztották az aranyérmet, ám 2016-ban vereséget szenvedett az elődöntőben, így harmadik lett, és ez pedig nagyon bántotta. Mindenképpen be akarta bizonyítani, hogy még mindig ő a legjobb az S11-es kategóriában.

Az aranyig vezető út azonban Tokióban sem volt egyszerű. A csoportkörből ugyan két simának tűnő győzelemmel jutott a negyeddöntőbe, ám innentől kezdve minden mérkőzése végletekig izgalmas volt. A négy közé jutásért egy japán versenyző már 2-0-ra vezetett ellene, amikor fordítani tudott. Az elődöntőben francia riválisát is 3-2-vel múlta felül, majd a döntőben egy ausztrál versenyző ellen kétszer is szetthátrányból felállva nyerte meg pályafutása második paralimpiai aranyérmét.

Pálos Péter a Tokiói Paralimpián

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Pálos Péter 1985-ben enyhe értelmi fogyatékkal született. 13 évesen, egy balatoni nyaraláson fogott először pingpongütőt a kezébe, amit aztán le sem tett többé. A BVSC-be igazolt, ma is ott játszik, az NBI-es felnőtt csapat egyik erőssége az épek között. Pályafutása során háromszor nyert világ- és háromszor Európa-bajnoki címet. Londonban arany-, Rióban bronzérmes volt, Tokióban pedig ismét paralimpiai bajnok lett. Győzelme egyben születésnapi ajándék is volt a maga számára, ugyanis Pálos Péter augusztus 31-én tölti be 35. életévét.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb