Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Törőcsik Andrásra emlékeztek gyertyagyújtással

Több százan gyújtottak gyertyát július 11-én az újpesti stadion előtt a két nappal korábban 67 esztendős korában elhunyt zuglói labdarúgóra, Törőcsik Andrásra emlékezve. Az eseményen a szurkolókon kívül sportolók, művészek és politikusok is részt vettek.

Törőcsik András július 9-én a Honvéd Kórházban tüdőgyulladásban hunyt el. Az egykori klasszis klubhovatartozástól függetlenül nagyon sok ember kedvence volt. Így a július 11-i megemlékezésen is ott voltak a Vasas, a Honvéd és a Ferencváros szurkolói, illetve egykori labdarúgói is.

Törőcsik András 1974 és 85 között volt az Újpesti Dózsa labdarúgója, mely csapattal 3-3 bajnoki címet és kupagyőzelmet szerzett. 45-ször szerepelt a válogatottban és két világbajnokságon is részt vett. 1979-ben meghívták a világválogatottba is, illetve több alkalommal szerepelt a France Football Aranylabda-szavazáson is, sőt egy alkalommal a 9. helyen végzett.

Törő azonban csak játékosként volt újpesti, magánemberként száz százalékban Zuglóhoz kötődött. Egészen 2014-es balesetéig az Uzsoki utcai szülői lakásban élt (utána is csak a kezelések miatt kellett rehabilitációs intézetbe költöznie), ide járt iskolába, és itt kezdett el focizni is. Zuglóiságához egészen a haláláig ragaszkodott.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb