Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Történelmi siker zuglói segítséggel

Fantasztikus sikert ért el a magyar férfi junior csapat a tornászok törökországi Mersin-ben rendezett Európa-bajnokságán. A Balázs Krisztián, Kovács Márton, Dobrovitz Ádám, Závory Szilárd és Molnár Botond alkotta együttes ezüstérmet szerzett a csapatversenyben. A magyar torna történelmében soha nem volt még ilyen eredmény.

A junioroknál a selejtező napján megszerzett összesített pontszámokból hirdettek csapateredményt, minden szeren öt főből lehetett választani, négy versenyző mutatkozott be, és a legjobb három eredmény számított. A nemzeti együttesek versenyében Balázs Krisztiánék a 2. csoportban szerepeltek, és az utolsó forduló kezdete előtt még vezettek 232.494 ponttal, végül azonban az ukrán gárda megelőzte őket, és 239.128 ponttal az élen zárt. A Balázs Krisztián, Kovács Márton, Dobrovitz Ádám, Závory Szilárd és Molnár Botond alkotta együttes így a dobogó második fokára állhatott, a bronzérmet Bulgária együttese szerezte meg (228.361).

Az ezüstérmes csapat két tagja is Zuglóban készül. Dobrovitz Ádám és Závory Szilárd egyaránt a KSI SE tornászai. Mindketten az egyéni szerenkénti döntőkben is érdekelve lesznek, Ádám gyűrűn, Szilárd ugrásban jutott a legjobb nyolc közé.

Fotó: Magyar Torna Szövetség

Mindkét zuglói versenyző Laufer Béla tanítványa, Ádám 18 éves, Szilárd még csak 15. A két fiatal nagy szerepet vállalt abban, hogy a KSI novemberben tíz év után aranyérmet tudott nyerni a Győrben rendezett szuper csapatbajnokságon.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb