Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Világsztárok a vert mezőnyben

Kapás Boglárka a többszörös világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinkát, illetve a nyíltvízi úszásban olimpiai bajnoki címet nyerő Risztov Évát is legyőzte Százhalombattán.

Nem mondhatni, hogy a százhalombattai rövidpályás országos bajnokság az év versenye lenne az úszóknál, ám az biztos, hogy az aranyérmekért a legjobb magyar versenyzők komoly presztízsküzdelmeket folytatnak. Így volt ez a női 800 méteres gyorsúszás döntőjében is, ahol három világsztár csatázott a helyezésekért.

A BVSC-Zugló kitűnőségének, az ifjúsági olimpiai bajnok és felnőtt Európa-bajnok Kapás Boglárkának a szám országos csúcstartójával, a többszörös világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinkával, illetve a nyíltvízi úszásban Londonban olimpiai bajnoki címet nyerő Risztov Évával kellett megküzdenie a helyezésekért. A versenyt végül Bogi nyerte 8.14.23 perces idővel, megelőzve Hosszú Katinkát (8.18.96) és Risztov Évát (8.25.48).

Nagy Péter edző másik tanítványa, Bernek Péter – aki tavaly a rövidpályás úszó világbajnokságon robbant be a nemzetközi élvonalba azzal, hogy megnyerte a 400 méteres gyorsúszást – ezúttal 1500 méteren próbálta ki magát. A versenyt a szám nagy esélyese, Gyurta Gergely nyerte, Péter 5 másodperccel lemaradva a második helyen ért célba, míg a harmadik a szintén válogatott Kis Gergő lett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb