Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Visszavonult Zugló olimpiai bajnoka

Bejelentette visszavonulását Zugló olimpiai bajnok díszpolgára, Berki Krisztián. A KSI SE és az UTE tornásza pályafutása során lólengésben egy olimpiai bajnoki, három világ- és hat Európa-bajnoki címet szerzett.

A Zuglóban élő sportoló évek óta vállsérüléssel küzdött, 2012-es londoni győzelme óta alig volt olyan év, amikor ne lett volna sérült.

– Már a 2019-es stuttgarti világbajnokságon felmerült bennem a befejezés gondolata – mondta Berki Krisztián február 4-i online sajtótájékoztatóján. – Néhány nappal a kiutazás előtt sérültem meg újra, emiatt csak szurkolóként segíthettem a válogatottat. Akkor még nehéznek tűnt kimondani, hogy vége, ám tavaly sokat gondolkoztam a dolgon, és végül, ha nehezen is, de meghoztam a döntést.

Berki Krisztián versenyen szeretett volna elbúcsúzni a közönségtől, ám a koronavírus-járvány erre nem adott lehetőséget. Ezért döntött amellett, hogy online sajtótájékoztatón jelenti be a visszavonulását. Zugló díszpolgára azonban nem szakad-el kedvenc sportágától, mint megtudtuk, a jövőben sportigazgatóként dolgozik a Magyar Torna Szövetségben.

Fotó: Balogh Róbert

– Ez a szerepkör még több kihívást jelent számomra, mint az élsport, hiszen sportigazgatóként minden szakágra figyelnem kell – tette hozzá Krisztián. – Szeretnék sportvezetőként is maradandót alkotni, és szeretném, ha segítségemmel a magyar tornasport is a megérdemelt helyére kerülne.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb