Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglóból a Speciális Világjátékokra

A zuglói kötődésű Hársfa Egyesület ismét kosárlabdatornát rendezett a Szent István Gimnázium tornatermében. A 25. alkalommal meghirdetett Hársfa-kupa az egyik állomása volt annak a versenysorozatnak, melyet a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és az idén 30 éves Hársfa Egyesület közösen rendezni szokott.

– A mostani kosárlabdatorna egyesített csapat kategóriában válogatót jelentett a 2023-as berlini Speciális Világjátékokra – mondta Galambos Zsolt szakágvezető.

A 25. Hársfa-kupán 13 kosárlabdacsapat vett részt az ország különböző tájáról. Volt, aki Kőszegről, mások Körmendről, illetve az ország másik feléből, Tiszaföldvárról érkeztek az Ajtósi Dürer sori iskola tornatermébe.

Mint megtudtuk, a 2023-as Speciális Világjátékokra csak az épekből és értelmi fogyatékosokból álló egyesített kosárlabdacsapat kvalifikálta magát (a női és a férfi értelmi fogyatékosokból álló csapatunk nem), így a válogatás a Hársfa-kupán is csak őket érintette. A jubileumi tornán négy divízióban rendeztek versenyeket. A berlini speciális világjátékok miatt érdekes egyesített női divízióban a házigazda Hársfa Egyesület a harmadik lett. A csapatból két speciális és három partner játékost válogattak be a Világjátékokra készülő magyar csapatba.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A többi osztályban is jó mérkőzéseket játszottak a csapatok, a harmadik számúban például Magyarország egyetlen Down szindrómás csapata is pályára lépett, akik végül másodikak lettek. Galambos Zsolt elmondta, ez a csapat az őszi Madeirán rendezendő Down Szindrómások Világjátékára készül.

A Szent István Gimnáziumban a következő torna március 19-én a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség által közösen rendezendő országos bajnokság lesz.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb