Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói sportolók a legjobbak között

A hazai szövetségek 1964 óta minden évben szavaznak arról, hogy kik az év legjobbjai a sportágukban. Idén eddig 56 sportág szövetsége döntött erről, a legjobbak között pedig ismét több zuglói sportoló is ott van.

Az Év Legjobb Kötöttfogású Birkózójának a BVSC-Zugló versenyzőjét, Korpási Bálintot választották a szövetség évzáró ünnepségén. A zuglói birkózó idén előbb az újvidéki Európa-bajnokságon állhatott a dobogó tetejére, majd a párizsi világbajnokságon lett bronzérmes.

A legjobb női cselgáncsosnak járó elismerést a szintén zuglói Erdélyi-Joó Abigél érdemelte ki. A KSI SE judósa az idei varsói Európa-bajnokságon bronzérmes lett, így 2014 után ismét dobogóra állhatott egy világversenyen.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Városligeti Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermében működik az MTK Taekwondo szakosztálya, innen került ki az Év Taekwondosa Patakfalvy Luca személyében. A fiatal zuglói tehetség idén klubcsapat Európa-bajnokságot és US Opent is nyert junior korosztályban.

Szertornában ismét Berki Krisztiánt választották a legjobbnak. Zugló Díszpolgára idén ismét sérüléssel bajlódott, ennek ellenére a kolozsvári Európa-bajnokságon csak azért nem lett aranyérmes, mert a túl szigorú zsűri felkészülési időtúllépésért is büntette őt.

Rövidpályás gyorskorcsolyában ezúttal Liu Shaoang végzett az élen. A sportoló a torinói Európa-bajnokságon két ezüst, a rotterdami világbajnokságon pedig egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett, emellett biztosította a helyét a jövő februári téli olimpián.

Öttusában is két zuglói sportoló, a KSI-s Földházi Zsófia és Kasza Róbert bizonyultak a legjobbnak. A sportlövőknél a férfiak között az idén felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmes, junior világ- és Európa-bajnok zuglói Péni Istvánt választották az Év sportlövőjének.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb